lauantai 6. huhtikuuta 2013

Lots of AFKing & Path of Exile

 Jos kukaan muu kuin pieni keltainen ystäväni on jaksanut kiinnittää huomiota, en ole juuri ollut aikaansaava blogin suhteen viime aikoina. Mutta suokaa anteeksi, minulla on hyvä (teko)syy!

Kouluahan tässä on taas yritetty käydä taas viimeinen kuukausi, välissä käyty hieman kotona keskellä ei-mitään "lomailemassa". Kotona vierailuhan melko automaattisesti on big no-no pelaamisen suhteen, koska a) PC:llä ei pelejä, b) sukuloinnissa menee puolet lomailusta ja c) vanha ja nostalginen NES ei suostu toimimaan (yhyy...)

Koulu sen sijaan... Noh, mitäpä tässä kiertelemään. Se vituttaa. Todella. Jos kirjoittaisin pelkästään mitä mieltä olen koulusta ja opettajista tällä hetkellä, saataisiin siitä jo hyvänmittainen romaani aikaiseksi. Sen lisäksi, että opettajat kasaavat niskaan kaiken maailman turhia ja tarpeettomia ylimääräisiä töitä, pitäisi suorittaa kokopäivätyönä vielä näitä harjoitteluita. Opiskelijalähtöisyys my ass!

Toisin sanoen, ei ole paljoa ehtinyt pelailemaan saati kirjoittelemaan, mutta nyt korjaan asian jotta voin taas laiskotella blogin suhteen seuraavan kuukauden.


Path of Exile
 
Useiden ylistävien kommenttien myötä päätin itsekin ladata Path of Exilen. Harrastelijavoimin kehitetyn Online Action Role Playn ohjelmoijat itse kuvaavat peliä sellaiseksi, jota he itse haluaisivat pelata. Eikä suotta, sillä Path of Exile ei ole ollenkaan hassumman oloinen. Ehdotonta plussaahan tässä on se, että peli on täysin ilmainen! Siis ei mitään ylimääräisiä kuluja, jotta saisit parempaa kamaa, isomman stashin tai poistettua gold capin! Peliä toki rahoitetaan pienimuotoisella kaupankäynnillä, mutta ostettavilla tuotteilla ei voi saada peliin etuuksia, ainoastaan tavaroiden ulkonäön kustomointia. Jonkin verran bugeja toki löytyy, sillä peli on edelleen beta-vaiheessaan. Varsinaista julkaisupäivää ei ole tiedossa. Betaan pääsee kuitenkin ongelmitta liittymään kuka tahansa luomalla accountin ja lataamalla clientin.

Hyvin paljon Diablo-vaikutteinen Path of Exile tutustuttaa Wraeclastin maanosaan. Aloitat yllättäen matkasi vankilasta (miksi niin usein pelit aloitetaan vankilasta?) kun sinut on syystä tahi toisesta karkoitettu kotimaastasi. Valittavana on 6 eri hahmoluokkaa, Marauder, Ranger, Witch, Shadow, Duelist ja Templar. Attribuutteja on kolme; strenght, dexterity ja intelligence. Lienee sanomattakin selvää, että rangeri tykkää dexistä, noita intistä ja marauderi strenasta. Duelisti taas tykkää sekä strenasta että dexistä, Templari strenasta ja intistä ja Shadow dexistä ja intistä. Erikoista pelissä on taisteluskillien saaminen aseisiin ja varusteisiin liittettävistä skill gemeistä. Variaatioita eri skillien suhteen on siis äärettömästi ja jokainen hahmo voi halutessaan erikoistua mihin tahansa aseeseen ja taistelutaktiikkaan. Tämän mahdollistaa aivan järkyttävän massiivinen passive talent tree, josta jokainen classi aloittaa eri kohdasta, mutta mikään vaihtoehto ei ole yhdeltäkään poissuljettu. Tavaroitaan päivittäessä on siis valtavasti merkitystä sillä, mitä taitojasi haluat käyttää ja löytää sopivat tavarat, joissa on riittävästi socket-paikkoja kaikille skilleillesi. Ja skillisi saavat käytössä experienceä kuten hahmosikin ja uusi leveli napsahtaa jos vain attribuuttisi ovat vaadittua tasoa.

Blow your mind with this shit
Hauskaa vaihtelua pelissä on myös esineiden vaihdantatalous, sillä rahaa ei Wraeclastilla tunneta. Tavaroita vaihdetaan yleensä erilaisiin orbeihin, joilla voi päivittää tiettyjä esineitä paremmiksi, town portaaleihin ja scrolls of wisdomeihin, joilla Diablon tapaan esineet identifioidaan. Huolimatta siitä, ettei pelissä käytetä rahaa, löytyy täältäkin jo muutamia gold spämmereitä, he vain myyvät orbeja kullan sijaan.

Path of Exilessä voi juosta kenttiä läpi farmaamassa esineitä, tai pelata juonta läpi. NPCt antavat perinteiseen malliin pääquestin lisäksi muita pikku questejä, joista useimiten saa palkinnoksi uusia skill gemejä tai passiivisia skill bonuksia. Kaverin kanssa tiimissä pelatessa viholliset ovat hieman vahvempia ja tippuvat esineet myös parempia. Tiimipelaamista lukuunottamatta muihin pelaajiin ei törmää kuin kaupungeissa. Path of Exile mahdollistaa myös PvP-pelaamisen, jos siitä pitää.

Pelissä on kolme actia ja vaikeustasoa voi säätää hahmon luonnissa joko defaultille tai hardcorelle, jossa hahmon kuoltua et voi sillä enää jatkaa. Juonesta en jaksa alkaa kertomaan, sillä kukaan ei halua tulla spoilatuksi.

Kaiken kaikkiaan olen todella yllättynyt miten loistava peli on kyseessä noin niinkuin harrastelijapohjalta tehdyksi. Grafiikka on hienoa (mieshahmojen rumuutta lukuunottamatta) ja pelattavuus mitä mainioin. Osuu ja uppoaa ainakin minun kohdallani.

Kaiken kaikkiaan suosittelen.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo