maanantai 9. joulukuuta 2013

Tulisijakivi osa 1: Tutorial ja Hahmot

Aloitettaessa pelaamaan HearthStonea vastaan iskee ensimmäisenä monien pelien tapaan tutoriaali (en.tutorial) eli eräänlainen oppitunti pelimekaniikasta. Heroes of hearthstone (HHS) ei juuri kontrolleillaan mässäile (hiirellä klikataan ja käytetään kortteja ja...no, siinäpä se olikin), joten arvata saattaa, että tutoriaali keskittyy siihen, miten voit kaikista tehokkaimmin taistella ja ottaa selkääsi. Tutoriaali esittää muutaman perusajatuksen vuoropohjaisesta korttipelistä, joka voikin monia muistuttaa esimerkiksi Magic the Gatheringista; omasta korttikädestä pelataan kortteja pöydälle ja sitä täydennetään yhdellä kortilla joka vuoro. Yksinkertaisuudessaan tavoitteena siis on saada vastustajasankarin hipat (en.hitpoints) nollille.

Kuusiosaisessa tutoriaalissa eteneminen tapahtuu päihittämällä eteen tuleva tekoälyllinen vastustaja. Vastustajat vaikeutuvat kerta kerralta hieman ja jokaisella vastustajalla on jokin tietty teema, jota noudattamalla pääsee tehokkaimpaan mahdolliseen lopputulokseen.


Tutoriaali toimii niinkuin pitääkin: se opastaa uudet pelaajat pelimekaniikkaan ja mahdollisiin huomionarvoisiin asioihin. Se ei kuitenkaan anna liikaa periksi, vaan esimerkiksi allekirjoittanut sähläsi yhden vastustajan kanssa kahdesti ennen kuin ymmärsi kuunnella tutoriaalin ohjetta ja käyttää sankaritaitojani vastustajan kirppuihin varsinaisen vastuksen sijasta. Monet asiat, kuten muut sankarit ja heidän pelimekaniikkansa toki jäävät vielä avoimiksi, mutta sitä varten onkin luotu oma harjoitusaula, jossa pelaaminen tapahtuu tekoälyä vastaan.


Koko peli ja samalla tutoriaali aloitetaan mage (suom.velho/maagi) Jaina Proudmoorella. Kullakin pelattavalla sankarilla on omat erityistaitonsa, joilla pitää löytää oma tehokkain tapansa pelata ja valloittaa pelipöytää. Hahmoja voi avata käyttöön taistelemalla kutakin hahmoa vastaan harjoitusmoodissa tutoriaalin jälkeen. Yhteensä pelissä on yhdeksän suoraan Warcraftin maailmasta revittyä hahmoa: Malfurion Stormrage (Druid), Rexxar (Hunter), Jaina (Mage), Uther the Lightbringer (Paladin), Anduin Wrynn (Priest), Valeera Sanguinar (Rogue), Thrall (Shaman), Gul'dan (Warlock), Garrosh Hellscream (Warrior). Hahmoluokatkin siis ovat samat kuin esimerkiksi WoWissa, joten pelityylit wowittajilla saattavat avautua hieman jo ennen varsinaista pelaamista.


Itse tutoriaalin lopetettuani ryntäsin avaamaan itselleni Malfurionia, nightelf druidia, joka on jo Warcraft III:sta
 saakka ollut yksi lempihahmojani Warcraft loressa. Pidän siitä, että voin muokata pelaamistani sen mukaan, mitä vastustajalta on luvassa, ja druidin omiin kykyihin kuuluukin se, että voit korttia pelatessasi valita kortin toiminnon kahdesta vaihtoehdosta. Vaikka uusi pvp-muoto jännittää, tiedän, että kun pääsen siinä vauhtiin, voi luvassa olla erittäinkin mieltä kutkuttavia pelejä.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo